promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó hangokat fogott a NASA az űrből, totál le fogsz fagyni ettől, mivel meghallgathatod már a YouTube-on is
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kozmikus horror.

Az utóbbi időben a NASA egyik legnagyobb projektje után óriási figyelem irányul a világűrre és az űrkutatásra a Földről, a Perseverance névre hallgató marsjáró ugyanis már a kezdetektől elképesztő újdonságokkal szolgál a tudósok számára a világűrből. A fokozódó figyelem közepette pedig minden, a világűrből befutó új hír elképesztő durranással töri át a nyilvánosság apró tereinek falait.

A NASA most éppen egy fekete lyuk hangját tette hallgathatóvá, hozta nyilvánosságra, a felvétel pedig meglehetősen horrorisztikus. De ez nem újdonság, hiszen a világűrből általában ilyen hangokat publikálnak.

És volt már erre példa korábban is.

2020-ban például Halloween alkalmából úgy gondolták a NASA közösségi média menedzserei, hogy ők is beszállnak egy kicsit a hangulatkeltésbe. Kiadtak Soundcloudon egy olyan lejátszási listát, amelynek azt a fantázianevet adták, hogy a Naprendszer vészjósló hangjai.

A hanghullámok amúgy nem terjednek az űrben, de egy rakat olyan jelenség van, amelyeket bizony hanggá lehet átalakítani.

Az alábbi, harmincnégy másodperces hangfájlt a NASA nemrégiben tette közzé, már az is hátborzongató, hogy a hanghullámok nagyon messziről, szinte kimondhatatlan távolságból érkeznek, a Perseus galaxishalmazból, méghozzá 250 millió fényévnyire a Földtől.

(via Ledger-Enquirer)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás