promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató videó terjed a neten, Magyarországon is rengetegen látták már a pokoli felvételeket
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő látvány, mintha a pokol kapui nyíltak volna meg.

Elképesztő érdekesség, egy első blikkre nagyon rejtélyesnek tűnő videó járta be az internetet a Youtube jóvoltából, ahová feltöltötték. Magyarországon is rengetegen látták már azt a felvételt, aemlyen az égbolt úgy tündöklik az égen, mintha hirtelen egy Hollywood-i kasszasikerbe csöppentünk volna, és a CGI-nak köszönhetően hihetetlen vörösre festették volna az eget, merthogy hamarosan lecsap onnan valaki vagy valami.

Ám ez most nem fikció, hanem a szinte pokoli valóság, és a hozzá kapcsolódó történet is rendkívül izgalmas. A szakértők pedig később el is magyarázták, hogy tulajdonképpen miről van szó.

Május 7-én készült a videó Kínában, méghozzá Csousan városban. Az igazsághoz persze hozzá tartozik az is, hogy nemcsak ez az egyetlen videó létezik a ritka égi jelenségről, hiszen a lakosok azonnal telefont ragadtak, amikor meglátták azt, ami eléjük jött.

Íme a videó, és elmondják az Accuweather szakétői a videó alatt azt is, hogy mi történt valójában:

A földöntúlinak ható jelenség mögött a légnedvesség áll, amely részben felhőként, részben pedig ködként jelentkezett egyszerre és egy helyen. Az így létrejövő aeroszol pedig egyszerűen szétszórta és vissza is tükrözte a föld felől érkező vörös fényeket.

A vörös fény pedig a város határában tevékenykedő halászhajóról érkezett.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás