promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titokzatos kamra bejárata látszik a Marson, az egyiptomi sírokéra emlékeztet
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A videófelvétel elég meggyőző, ám mégis akad egy kis baj a feltételezett kapuval.

Az ókori egyiptomi civilizációt nem először hozzák kapcsolatba a Mars bolygóval, azt sugallva, hogy a két helyszínnek talán valamiféle rejtélyes, egyelőre nem tisztázott viszonya volna egymással. Így történt ez a Curiosity marsjáró friss (május 7-i) felvételeinek elemzése kapcsán is.

A vörös bolygó egyik kiemelkedő felszínformájának oldalában ugyanis egy szabályos vágatnak tűnő bejáratféle látható, amely kísértetiesen hasonlít az egyiptomi Királyok Völgyében előforduló építményekhez.

Az ufóhívők máris repültek a témára, azt hangoztatva, hogy a Marson lévő képződmény is talán egy sír bejárata lehet. Scott C. Waring elismeri, hogy kapu földi léptékben meglehetősen kicsike, de csak azért, mert 20–22 centi magas idegenek használják.

A földönkívüliekben hívőknek YouTube-csatornát is működtető férfi szerint számtalan nyoma van a Marson annak, hogy a planéta jelenleg is lakott. Csupán az a baj, hogy az ottaniakra emberi méreteket próbálunk rávetíteni, miközben sokkal apróbbak nálunk. A titokzatos bejárat is legfeljebb csupán fél méteres, de így is kétszer olyan magas, mint a feltételezett marslakók.

„Ennyi egyértelmű bizonyíték mellett nem értem, hogy a régészek miért tagadják még mindig ezeket a dolgokat. Pedig bennük is ott van a szenvedély, hogy kifürkésszék az élet titkait”

– mondta Waring, akinek az elszántságát a rajongói is osztják. A videóhoz hozzászóló egyik személy szerint a nyílás akár egy szellőzőakna kivezetése is lehet, míg más úgy véli, valóban bejárat lehet, ahogy a „mesterük” gondolja.

A józanabb gondolkodásúak szerint a rettentően felnagyított képen csupán egy repedés látszik a sziklán, és nincs benne semmi különös. Valóban 35–45 centis lehet, ahogy az ufóhívők tippelték, az viszont tényleg meglepő, hogy ennyire szabályos oldalfalakkal rendelkezik, de ez sem ritkaság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás