promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hirtelen eltűnt egy egész falu? Máig nem tudják, mi történhetett
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy eszkimó falu összes lakója eltűnt egy szempillantás alatt.

Hallottunk már arról, hogy valakinek nyoma veszett, de hogy eltűnjön egy egész falu egyszerre, azért az elég különös.

Pedig megtörtént, mégpedig Észak-Amerika történelmének egyik legfurcsább eseménye, amikor egy eszkimó falu lakossága köddé vált. Ez az Anjikuni-rejtély.

Joe Labelle kereskedő rendszeresen járta a falut és annak környékét és jól ismerte lakóit, ám 1930. november 13-án rejtélyes dolog történt: a falu teljes lakossága eltűnt, ráadásul úgy, hogy mindent érintetlenül hagytak. A prémvadász férfinek először a szokatlan volt, hogy senki nem jön őt üdvözölni, síri csend van, a kutyák sem ugatnak és a kunyhókból sem árad sem fény, sem füst. Ahogy a faluhoz közelebb ért egyetlen lelket sem talált.

Még félelmetesebb volt, hogy a férfiak valamilyen oknál fogva hátra hagyták lőfegyvereiket, amely nélkül soha nem mentek sehova. A férfi annyira ledöbbent, hogy annak ellenére, hogy kimerült és fáradt volt, mégis inkább 30 kilométert gyalogolt a kihalt falut hátrahagyva, hogy értesíthesse a hatóságokat.

A királyi rendőrség nyomozói kifaggatták Joe-t, aki elmondta, hogy egy furcsa jelenségre lett figyelmes, egy alakját változtató fénylő tárgyat látott a tó felett. Természetesen a nyomozók nem hittek Joe-nak, azonban a helyszínelés során ők is látták a jelenséget. A hatóságok később mindent eltusoltak és az ügy feledésbe merült. 1959-ben egy újságíró újra életre keltette a történetet, ám magyarázatot azóta sem talált senki a történtekre.

[[cikk1]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás