promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan változás az imádott Wikipedián, minden magyar észre fogja venni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszas gondolkodás után döntött így a Wikimedia Alapítvány.

A világ egyik legnagyobb és legmenőbb online lexikona, amely Magyarországon is elképesztően népszerű, naponta magyarok millió keresik fel, most fontos változás mellett döntött, nem fogadnak több adományt kriptovalutában. Azok, akik ezt nyíltan kérelmezték, úgy érvelnek, hogy a kriptopénz elfogadása lejáratja a szervezetet - írja a HWSW.

A Wikimedia Alapítvány amúgy már elég régóta, pontosan 2014 óta fogadott el támogatás kriptovalutában, a szolgáltatás sikerében segítséget nyújtó támogatók és önkéntesek kérésére. Minden ismert virtuális fizetőeszközt elfogadtak eddig, így Bitcoint, Ethert, Dogecoint és többek között Litcoint is.

Ám a közösség most máshogy határozott, a Wikimedia pedig három hónapos konzultációs időszakot tartott a kérdésben, hogy továbbra is fenntartsák-e a kriptovalutákban történő adománygyűjtést. A közösség végül úgy döntött, hogy ne.

A konzultáció amúgy Molly White felvetésére indult, aki a Wikipedia szerkesztők egyik prominens tagja, és nyíltan kriptoszkeptikus. White a kriptovaluták elleni bejegyzésben többek között arról ír, hogy felvetődik a nem túl környezetbarát előállítás és a szabályozatlanság hiánya is a virtuális fizetőeszközzel kapcsolatban. Ám sokan cáfolták a felvetéseit, végül szavazásra is sor került, ahol a megkérdezettek több mint 70 százaléka a kriptovaluták ellenében foglalt állást.

A teljes cikk a HWSW oldalán érhető el.

Hallotad már a Wikipedia nagyon érdekes történetét a kezdetektől?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás