promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kínos titkot árult el a halálos ágyán a zseniális természettudós Isaac Newton
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Számos hírességről nem is gondolnánk, milyen furcsán viszonyultak a világ dolgaihoz.

A nagy szexuális étvággyal rendelkező hírességekről sokkal több szó esik, mint azokról, akik előtt ismeretlen érzés a nemi vágy. Őket a tudomány az aszexualitás kifejezéssel írja le, ezek az emberek egyszerűen nem éreznek szexuális vonzódást mások iránt.

No, nem azért, mert túlságosan szemérmesek lennének, esetleg önkéntes önmegtartóztatást vállaltak volna, sőt még csak nem is impotensek. Néhányan a maszturbáláshoz fordulnak alkalmi megoldásként, partnert azonban nem igényelnek a kielégüléshez.

Ilyen volt szegény Emily Brontë, az Üvöltő szelek regényírója, aki egész életében sokat betegeskedett, és végül 1848-ban tuberkulózisban halt meg. Talán ez is szerepet játszott abban, hogy feltehetőleg szűzen fejezte be életét.

Bár híres regényében tombolnak az érzelmek a két főszereplő között, irodalomtörténészek szerint maga az írónő a halakhoz hasonló hűvösséggel rendelkezett ezen a téren. Imádott egyedül sétálgatni a természetben, és az embereknél jobban kedvelte az állatok társaságát.

A sokoldalú természettudós Isaac Newton állítólag a halálos ágyán vallotta be, hogy sohasem volt nővel. Bár több hölgy ismerőséről tudunk, ezek a kapcsolatok sohasem jutottak el a testiségig, így a gravitáció törvényének leírója szintén szűzen távozott a másvilágra.

A vallomása ugyanakkor nem zárja ki, hogy esetleg a férfiakat szerette (20 évig egy John Wickins nevű fickóval lakott), ám a szakértők szerint tipikus aszexuálisnak számított. Életrajzírói pedig úgy gondolják, hogy a zseniális Newton egyszerűen túl elfoglalt volt ahhoz, hogy a munkái mellett romantikus kapcsolatokat ápolgasson.

Végezetül a titokzatos feltalálót, Nikola Teslát is meg kell említenünk a nemi vágytalanok sorában, a folyékonyan nyolc nyelven beszélő, elképesztően sokoldalú férfi ugyanis a nők nyelvén egyáltalán nem értett.

Pedig magas, karcsú, és a korabeli értelemben jóképű férfi volt, ráadásul mindig elegánsan öltözködött, ellentétben például a folyton gyűrött és rendezetlen Einsteinnel. Tesla a munkát azonban minden elé helyezte, így nemcsak a szex, de sokszor az alvás is hiányzott a napirendjéből.

Úgy gondolta, hogy a nemi vágy csak elterelné gondolatait a világmegváltó ötleteiről. Mellesleg – meghökkentő módon – irtózott a gyöngyöktől, és ez a fóbiája is értelemszerűen távol tartotta őt a nőktől. Tisztaságmániája szintén alkalmatlanná tett volna a házasságra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás