promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Földön járt egy dolog 2014-ben, titkosították a látogatásról szóló jelentést, most azonban minden kikerült az internetre
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak most derült ki pontosan, hogy mi történt azon a rejtélyes napon 2014-ben.

A szakértők szerint 99 százalék, hogy a különleges objektum a Naprendszeren kívülről érkezett, és ha ez igaz, akkor történelmi pillanatnak lehettünk "szemtanúi" 2014 január 8-án. A dolog Pápua Új-Guinea felett jelent meg, sebessége pedig sokkal nagyobb volt, mint egy meteoritnak. A különleges "jövevény" a Föld légkörébe érve felrobbant.

Az idegen rendszerből érkező égitestet azonosították is, ám az amerikai kormány azonnal titkosította is az erről készített dokuemntumokat. nemrégiben azonban fény derült a titokra, méghozzá az Amerikai Űrparancsnokság által megosztott dokumentumokból, amelyekben végre igazolták az objektum érkezését.

Szinte hihetetlen, de a látogató mindössze 0,45 méter széles volt, a tudósok pedig 2019-es számítások alapján mondták ki, hogy nagy valószínűséggel a Naprendszeren kívülről érkezhetett.

Hogy ez miért történelmi pillanat az emberiség történelmében?

Azért, mivel a 2014-ben érkező objektum a számítások szerint az első olyan csillagközi objektum, amelyet a Naprendszerben észleltek. Később John E. Shaw altábornagy, az Amerikai Űrparancsnokság parancsnokhelyettese a Twitteren is beszámolt a dokumentumok létezéséről.

A jövevény érkezésének és felrobbanásának rekonstrukciója:

(via Livescience)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás