promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az orosz medve megölte az ukrán medvét - Szomorú hírt jelentettek be
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meghalt egy ukrán medve, akit éppen sikerült kimenteni a háborús övezetből.

Mása az élete nagy részét cirkuszban töltötte, a Warriors of Wildlife non-profit csoport mentette meg egy birminghami férfi által dokumentált utazás során. A 22 éves medvét március végén evakuálták a nyugat-ukrajnai Lviv melletti Szambirból egy romániai menedékhelyre.

„Mása súlyos agyvérzést kapott, amelyből nem gyógyult ki, és hétfőn átkelt a szivárványhídon”

– közölte a Libearty Bear Sanctuary jótékonysági szervezet a Facebookon, akik kimentették őt Ukrajnából.

Mása 19 évet cirkuszban töltött, de vigasztalja a megmentőit, hogy legalább egy kicsit megízlelhette a viszonylagos szabadság ízét.

 „El vagyunk sújtva. Olyan sokan szurkoltak neki, és ez lett volna az utolsó utazása.”

– a mondta a kimentés koordináló Lionel De Lange.

„Legalább négy éve megmentettük, és volt egy tisztességes területe medencével, fűvel, fákkal és tisztességes étellel. Mindig hiányozni fog nekünk”

– tette hozzá.

A fogságban született eurázsiai barna medvét a trénere engedte át De Lange-nak, miután egy furgon hátuljában tartották, és cirkuszi trükkök végrehajtására kényszerítették. Az előadói élet volt minden, amit ismert három hónapos kora ót.

Masha egy ideiglenesen egy szambiri farmon élt, ahol viszonylag szabadon barangolhatott, miközben állandó otthonra várt. A hét héttel ezelőtti orosz invázió miatt ki kellett menekíteni Ukrajnából, hogy elkerülje a háború borzalmait. Hiába a gyors kimenekítés, sajnos, az új helyén csak néhány nap jutott neki, mielőtt végleg elaludt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás