promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin tisztogatást végez a titkosszolgálatban - A vezetőjét már bezáratta
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Őket okolja az ukrán invázió eredménytelenségével.

Az orosz elnök megpróbálta meggyőzni polgárait, hogy sikeres a ukrajnai hadművelet, de állítólag a színfalak mögött közel sem olyan nyugodt, mint amilyennek tűnik.

Napvilágot látott egy információ, miszerint az orosz vezető dühös a Szövetségi Biztonsági Irodára a háború előkészítése során szolgáltatott információk minősége miatt. Állítólag több tucat ügynököt távolítottak el a pozíciójukból.

„Elmondhatom, hogy bár jelentős részüket nem tartóztatták le, többé nem fognak az FSZB-nek dolgozni”

- állítja az informátor.

A nyugati hírszerző ügynökségek úgy vélik, Putyin biztos volt abban, hogy gyors győzelmet arat Ukrajnában, és a megszálló erőket sokan szívesen fogadják. Ehelyett erői meglepő ellenállásba ütköztek, és kénytelen volt feladni Kijev elfoglalására tett erőfeszítéseit.

Szergej Beseda, az egykori Szovjetunió országaiban volt felelős a hírszerzésért, a kémfőnököt a belső kudarcért tette felelőssé. Házi őrizetbe helyezték, amikor először kezdett világossá válni a tévedés mértéke, és most Lefortovo-ba zárták, egy rettegett börtönbe, ahol az 1930-as években Sztálin tisztogatásának áldozatai voltak.

Andrej Szoldatov orosz oknyomozó újságíró azt mondta, lehetségesnek tartja, hogy az orosz vezető azzal gyanúsítja kémfőnökét, hogy titkos információkat adott át a Nyugatnak.

Az újságíró szerint sokan meglepődtek a Kremlben, hogy mennyire pontos adatokat tudott az amerikai hírszerzés, ettől pedig csak fokozódott a paranoiás légkör.

„Amikor Putyin paranoiás lesz, árulókat kezd keresni azokon a helyeken és intézményekben, amelyekről ismert, hogy hivatalos kapcsolatban állnak az amerikai hírszerzéssel.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás