promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jézus Japánba menekült a kivégzése előtt, de akkor ki halt meg a kereszten?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jézus Krisztus sírja a mai napig egy Japán faluban található meg.

Figyelem! A következő cikk az ismert Jézus-legendák egyikét írja le. A cikkel sem a szerző, sem a Promotions szerkesztősége nem kíván szembemenni a keresztény hitvallással, és nem célja megkérdőjelezni a Bibliában leírtakat Jézus Krisztus életével kapcsolatban.

Nagypénteken Jézus Krisztus szenvedésére, kereszthalálára, és eltemetésére emlékeznek meg a keresztények. A világ tudósai és régészei a mai napig próbálják megtalálni Krisztus sírját, de mind ez idáig nem jártak sikerrel; talán azért, mert nem is jó helyen keresték.

Létezik ugyanis egy legenda, mely szerint Jézus fiatalkorában Japánba is eljutott, ahol teológiát tanult, és nagyjából 12 évig élt Tohoku régióban. Ezek után hazatért szülőföldjére, és elkezdett teológiát oktatni, emellett sokat tanított Japánról is. Tanításait radikálisnak találták, amiért halálra ítélték. Miután elfogták, bebörtönözték, de végül mégsem őt szegezték a keresztfára a Golgota-hegyen, hanem az állítólagos fiútestvérét.

Jézus Szibérián keresztül Japánba menekült, ahol élete hátralévő részét rizs- és fokhagyma-termesztéssel töltötte. A japán legenda arról is szól, hogy Jézus feleségül vett egy Mijuko nevű nőt, akitől három lánya született. A legenda szerint Jézus 106 évesen halt meg, és annál a Singó nevű falunál temették el, ahol élt és tevékenykedett.

(Jézus Krisztus állítólagos sírja Singóban, Japánban. Fotó: Unusual Places)

Jézus állítólagos sírja a mai napig megtalálható a 3000 fős lakosságú faluban, mellette az alábbi felirat olvasható:

„Amikor Jézus Krisztus 21 éves volt, Japánba jött, és 12 évig folytatott teológiai tanulmányokat. 33 évesen visszatért Júdeába, és belekezdett küldetésébe. Azonban azokban az időkben a júdeai lakosok nem fogadták el Krisztus prédikációját. Ehelyett bebörtönözték, és megpróbálták keresztre feszíteni. Az ő öccse, Iszukiri, átvette Krisztus helyét, és meghalt a kereszten. Krisztus, aki megmenekült a megfeszítéstől, útra kelt, és ismét Japánba jött. Pontosan itt telepedett le, a mai Herai falu közelében, és 106 évesen halt meg. Ezen a szent földön a jobb oldali kereszt Krisztust dicsőíti, a bal oldali pedig Iszukirit. A fenti leírás Krisztus testamentumából származik.”

A "japán Krisztus" legendája az 1935-ben talált óhéber nyelvű dokumentumokra vezethető vissza, amelyekben állítólag találtak egy életrajzot Jézus valódi életéről. Ezek azonban a II. világháború alatt eltűntek, valószínűsíthető, hogy megsemmisültek. Azóta már csak a Singóban található sír az, ami bizonyíthatja ezt a legendát, persze a fentiekre mind ez idáig semmiféle történelmi bizonyítékot nem találtak.

Mindenesetre a japán falu a mai napig úgy hirdeti magát, mint "Jézus otthona".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás