promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: milliók láthatták, ahogy megzavarják az orosz tévét, méghozzá élő adásban - videó
Borítókép:  Marina Ovsyannikova/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A műsorvezető az eset után azonnali döntést hozott.

Közel három hete tart Magyarország szomszédjában a háború, amelynek a véres események és akciók, valamint az ellencsapások és gazdasági szankciók mellett van egy markáns és új médiavetülete is, ugyanis a 21. századi háború eseményeiről legjobban a közösségi oldalakról lehet tájékozódni. Az orosz-ukrán háborúban pedig az is megesik, hogy az orosz tévékben az adást, vagy éppen az élő hírműsort megzavarják.

Korábban már több olyan esetről is beszámoltunk, amikor az Anonymus nevű hackercsoport csapása nyomán egyes orosz webhelyeken vagy éppen televíziós csatornákon nem az ment, aminek éppen menni kellett volna.

Most nem az Anonymus-csoport van az akció hátterében, de ismét sikerült bekerülni olyannak az orosz tévékbe, amely váratlan volt. A Gazprom-Media NTV csatornán ugyanis éppen ment a híradó, és a csatornánál már 15 éve ott dolgozó Lilija Gildejava vezető műsorvezető vezette is a műsort, amikor hirtelen berontott a stúdióba Marina Ovszjannyikova, aki egy háborúellenes transzparenssel állt oda a műsorvezető mögé.

A felirat többek között azt hangoztatta:

"Állítsuk meg a háborút"

Marina Ovszjannyikovát egy orosz rendőrörsre szállították, míg a műsorvezető az eset után felmondott, 15 éves karrierjét dobta el, és inkább elment Oroszországból.

Íme az eset élő adásban, ahogy Marina Ovszjannyikova megjelenik a műsorvezető mögött:

(via Blikk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás