promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, ezt gondolják a magyarok a feminizmusról
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Felmérést készített az Ipsos, amiben 29 ország lakosságát kérdezte meg a feminizmusról és a nőket érintő témákról. 

A feminizmus negatív hatásaival a férfiak nagyobb aránya ért egyet itthon, mint a nők esetében, de ez a tendencia globálisan is megfigyelhető. Valamint sok férfi érzi úgy, hogy vesztett a hatalmából a nők jogaiért harcoló mozgalmak miatt.

A kutatás szerint magyarok közel fele (42%) úgy gondolja, hogy napjainkban veszélyben van a hagyományos maszkulinitás (a teljesítményelvűség, a kockázatvállalás, az erőszak elfogadása vagy a gyengeség látszatának elkerülése), ezzel pedig megelőzzük a világátlagot (29%) és csak az oroszoknál magasabb ez a szám, 58%.

A világon minden második ember (55%) szerint nem az áldozat provokálja ki az ellene elkövetett erőszakot. A magyarok esetében ez a szám 57%, ami egy kicsit meghaladja az átlagot, és csupán minden tízedik honfitársunk gondolja azt, hogy a nők tehetnek az ellenük elkövetett erőszakról.

Az ország felnőtt lakosságának 79%-a szerint nem kötelessége a nőnek intim együttlétbe bonyolódni a partnerével, ha nincs hozzá kedve. Ebben a kérdésben a nők és a férfiak nagyjából egyetértettek.

Az Ipsos kutatásából tehát az derült ki, hogy a magyarok jobban féltik hagyományos férfi szerepeket, de magát a feminizmust kevésbé tartják kártékonynak, mint a legtöbb résztvevő ország lakossága.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás