promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: váratlan felvételek szakították meg az adást az orosz tévékben – az Anonymus állhat a videók mögött
Borítókép:  Sergei Malgavko/TASS/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Anonymus-hackercsoport állhat a támadás hátterében.

Magyarország szomszédjában, Ukrajnában már több mint 10 napja tartanak a heves harcok, az orosz hadsereg már a legnagyobb ukrán városokat kezdte bekeríteni, miközben Európa és a világ főleg gazdasági szankciókkal reagált Putyin háborújára. A világ prominens személyiségei, a művészvilág fontos alakjai, nemzetközi multik és vállalatok pedig sorra reagáltak a háborús krízisre.

Az Anonymus-hackercsoport is aktivizálta magát az elmúlt napokban, és hadat üzent Oroszországnak, majd korábban Twitteren azt is bejelentették, hogy támadni fogják az ország kormányzati webhelyeit, így pedig pár nappal ezelőtt például a Kreml, az Állami Duma és a Védelmi Minisztérium rendszere is támadás alatt állt.

Majd az orosz tévékbe is „behatoltak”, a közösségi médiumokban sok helyen lehetett videókat látni, ahol az látszott, hogy az orosz tévékben ukrán nemzeti szimbólumok jelentek meg, például megszólalt a himnusz is.

A Népszava legutóbb arról számolt be, hogy az Anonymus ismét aktivizálta magát, és az orosz állami televíziós csatornákon sugároztak képsorokat. A hackerek feltörtek ugyanis két, a Netflixhez hasonló orosz streaming szolgáltatást, a Winket és az Ivit, valamint egyéb orosz csatornákat is, és a hadszíntérről származó eredeti képsorokat vetítettek a nézőknek a háború borzalmairól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás