promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Búcsút inthetünk a Facebook-nak és az Instagram-nak? - milliókat érinthet a változás
Borítókép:  Pixabayay / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Meta éves jelentései szerint Európa nincsen fényes helyzetben a közösségi oldalakat illetően.

El tudnád képzelni az életedet Instagram és Facebook nélkül? Azok nélkül a közösségi oldalak nélkül, amelyek évek óta szerves részét képezik a mindennapjaidnak? Nos, lehet, hogy meg kell barátkoznunk ezzel a gondolattal, mivel a céges jelentések szerint igenis van rá esély, hogy elköszönhetünk a közösségi felületektől. 

A Facebook és az Instagram is leállhat egész Európában az adatvédelmi szabályozások miatt.

Ennek az az oka, hogy az európai adatvédelmi szervek nem engedélyezik bizonyos adatok továbbítását az európai felhasználók esetében Amerikába. Amennyiben továbbra is fennáll ez a helyzet, kivonják közösségi oldalaikat kontinensünkről. A Facebook, a Whatsapp és az Instagram anyavállalata, a Meta erre figyelmezteti az Uniót éves jelentésében.

A probléma okozója egy unió által létrehozott általános adatvédelmi rendelet.

A GDPR szerint az európai felhasználók adatait csak és kizárólag az Európához tartozó szerverek tárolhatják. A Meta ezzel szemben azzal érvel, hogy a célzott hirdetéseik és üzletit tevékenységeik gördülékeny működésének elengedhetetlen része az adatok feldolgozása és hozzáférhetősége.

Az Európai Unió jelenlegi, az adattovábbításokat érintő megállapodásokat átvizsgálja, így a Meta az idei évre megoldásokban reménykedik. Természetesen, az a lehetséges kimenetel is előfordulhat, hogy nem sikerül dűlőre jutniuk, aminek a következménye egy Instagram és Facebook nélküli Európához kéne hozzászoknunk. Mondanunk sem kell, hogy ez a drasztikus lépés nem csak a felhasználóknak, de magának Mark Zuckerbergnek is jelentős veszteségeket jelentene.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás