Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Különleges bolt nyílt Magyarországon, ahol nem fogsz találkozni az eladóval – videó

Különleges bolt nyílt Magyarországon, ahol nem fogsz találkozni az eladóval – videó

Tech & Tudomány

Különleges bolt nyílt Magyarországon, ahol nem fogsz találkozni az eladóval – videó

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 15:34

A Tesco és az Aldi már alkalmazza ezt a fajta vásárlási módot, és most egy üzlet Magyarországra is behozta.

A multik közül a Tesco és az Aldi is rájött arra, hogy nagy potencia van abban, ha technikailag felfejlesztenek néhány üzletet, és így nem kell pénztárosokat, eladókat fizetniük. Valakinek csak arra kell figyelnie, hogy a polcok mindig tele legyenek.

A lényeg, hogy regisztrálnunk kell, és a bolt saját applikációjával beléphetünk a boltba. Innentől kezdve kamerák figyelik minden mozdulatunkat, hogy mit veszünk le a polcról. Ha ez megtörtént, akkor a program hozzáadja a virtuális kosarunkhoz, ha valamit visszateszünk, akkor pedig ugyanúgy kiveszi.

Az applikációhoz csatolva van a bankszámlánk, így amikor távozunk, innen lesz levonva a pénz. Nem kell sorban állni, sem az eladóval csevegni. Egyszerűen csak bemegyünk, elvesszük amire szükségünk van, és kisétálunk.

Az egyetlen procedúra, amin túl kell esnünk, amikor elővesszük az okostelefonunkat és becsekkolunk, hogy a bolt tudja megérkeztünk.

Magát a technológiát 2018-ban fejlesztette ki az Amazon, és egyre több helyen kezdik el kiépíteni. Most már Budapesten is találkozhatunk ilyen bolttal (vagyis már boltokkal), mert a Kende Gastro Zrt. egyik kávézóját így alakították át.

A Kende Gastro tavaly év végén az Agora Budapest irodaházban nyitotta meg az első  pénztármentes bisztróját, amely mintaboltként szolgál a technológia bemutatására.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria