promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA videójától mindenkinek leesett az álla - Elképesztő jelenséget rögzítettek a Nap felszínén
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nemrég posztolt a NASA egy felvételt, amin jól látható, hogy mekkora ereje van egy napkitörésnek.

Rengeteg ember érdeklődik a világűr rejtélyei iránt, hiszen még mindig számtalan kérdésünk van azokkal a bizonyos szempontból furcsa dolgokkal kapcsolatban, amik ott zajlanak. A NASA folyamatosan kémleli az eget, és mindig figyeli, hogy van-e bármilyen veszély, ami fenyegetheti a Földet. Természetesen arra is van ideje a kutatóknak, hogy egyre jobban megismerjék a körülöttünk lévő bolygókat, illetve magát a Napot is, és ennek köszönhető most egy hihetetlen videó is.

A NASA-nak nemrég sikerült megörökítenie a Solar Dynamics Observatory nevezetű műholdjának segítségével a Nap felszínén egy látványos napkitörést, ami még a közepes erősségének ellenére is hatalmas energiafelszabadulást jelent – és nem mellesleg elég durván néz ki.

A napkitörések általában olyan aktív régióknál történnek, ahol nagyon erős a mágneses mező. Ezek a mezők a fejlődésük során képesek instabillá válni, aminek hatására különböző módon adják ki magukból az energiát – ilyen például az elektromágneses sugárzás, amire napkitörésként tekinthetünk.

Egy napkitörés olyan energiatömeget szabadít fel, ami még a bolygónkra is hatással van, ezért kiemelt figyelmet fordít rájuk a NASA – most pedig mi is megcsodálhatjuk, hogyan is néz ki egy ilyen jelenség:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás