promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész országot érinti az omikron most felfedezett tünete – Erre mindenkinek érdemes odafigyelnie!
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha ezeket a tüneteket érzékeled magadon, te is elkaphattad a koronavírus új változatát.

Az omikron variáns egyre több mindenben különbözik az elődeitől. Az már biztos, hogy elképesztő gyorsasággal terjed és nagyon hamar kiszorította a korábbi változatot, a deltát. Most pedig új tünetét fedezték fel, ugyanis a megbetegedés hasmenéssel járhat.

A fertőzöttek nagyjából 20 százaléka tapasztalt hasmenést röviddel az omikron fertőzés elkapása után. De mivel ez nem volt eddig jellemző tünet, sokan valószínűleg nem is sejtették, hogy elkaphatták a koronavírust, ezért ez a szám magasabb is lehet.

Míg a delta változat és az azt megelőzőek könnyebben azonosíthatóak voltak a jellegzetességeik miatt (mint például a folyamatos köhögés, a láz, valamint az íz- vagy szaglás elvesztése), az omikron sokkal jobban „álcázza” magát. A tünetei nagyon hasonlóak az influenzához és a télen gyakori náthához.

Bár az omikront egy kevésbé veszélyes variánsként tartják számon, a valóságban azért az orrfolyástól a kórházba kerülésig minden lehetséges. Ezért érdemes továbbra is védekezni.

Tehát Amerikában új tünetként azonosították a hasmenést, valamint megjegyzik azt is, hogy a legyengült immunrendszerrel gyakrabban fordul elő ez is, valamint egyéb bél- és gyomorpanaszok is.

Ez természetesen nem az egyetlen tünet, járhat még például fáradtsággal, légzési nehézségekkel, izomfájdalommal, fejfájással vagy torokfájással is.

Forrás: Daily Star

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás