promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Izgalmas: a legkorszerűbb technológiával készült eszközt alkalmaznak a magyar felsőoktatásban
Borítókép:  YouTube.com/leventetoth (screenshot)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyedülálló, csúcstechnológiás eszköz segít a hallgatóknak rátermettségüket és képességeiket tesztelni.

Új szabadulószobát alakítottak ki két éve a BME-n, ami a Techtorial szakmai konferencián került bemutatásra először. Akkor már több, mint százötvenen próbálták ki a Cisco által kifejlesztett eszközt, ezért már akkor fontolóra vették, hogy érdemes lenne egy megfelelő légkört találni neki.

Idén ősztől a különleges szabadulószoba a BME informatikus hallgató körében talált otthonra.

A legkorszerűbb technológiával készült szabadulószoba két, egymással összefüggő helyiségből áll. A játék alatt a résztvevők feladata, hogy csapatként összefogva oldjanak meg különböző feladatokat, amelyeket az eszköz izgalmas és érdekes módon mutat be a szoftveres technológiák alkalmazásával. 

Mint ahogyan más szabadulószobáknak is jellegzetessége, a BME-n is egy háttértörténettel indul a játék: a játékosok a szobába való belépés után egy feladatsort, valamint a kezdéshez szükséges instrukciókat kapnak. A résztvevők minden egyes szobában 5 egyéni feladatot kapnak, majd az utolsó szobában közösen kell teljesíteniük a kihívást.

Habár az eszköz eredetileg az oktatás reformálását szolgálja, a jövőben remélhetőleg bárki kipróbálhatja majd a szabadulószobát, nem csak az egyetemi hallgatók. 

A rugalmasságot és a hatékonyságot a teljesítmény terén a Cisco Digital Network Architecture (DNA) hálózati megoldásai biztosítják.

Forrás: BME

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás