promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamarosan jön a szupervakcina, ami a koronavírus összes variánsától megvéd?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az amerikai hadsereg egyik kutatóintézetében egy jó eséllyel minden eddiginél hatásosabb koronavírus elleni vakcinán dolgoznak.

Most, hogy már rengeteg emberben kelt aggodalmat a koronavírus Magyarországon is fellelhető omikron variánsa, egyre több hír érkezik arról, hogy újabb vakcinák fejlesztése van folyamatban: kiderült, hogy az amerikai hadsereg is dolgozik egy különlegesnek ígérkező készítményen, ami az eddigi eredmények alapján kimagaslóan jó lehet.

A Walter Reed katonai kutatóintézet (WRAIR) tudósainak SpFN-technológián alapuló koronavírus elleni vakcinája minden eddigi mutáció ellen beválhat, ugyanis olyan kis részecskék vannak benne, amik összesen 24 különböző oldallal rendelkeznek, így jóval nagyobb védelmet tudnak nyújtani.

Az egyesek által szupervakcinaként emlegetett oltóanyagból mindössze két adagot kell beadni 28 napos eltéréssel, a főemlősökön elvégzett tesztek pedig kifejezetten biztató eredménnyel zárultak az összes eddigi variánsnál – bár az omikronnal kapcsolatos vizsgálatok még folyamatban vannak, így annak eredményeiről egyelőre nincsenek információink.

A vakcinát már embereken is elkezdték tesztelni, de majd csak áprilistól veszi kezdetét a hivatalos kísérleti fázis – így még több hónapot kell várnunk arra, hogy esetleg engedélyeztessék a készítményt, ami az eddigiek alapján valóban kimagasló teljesítményre lehet képes.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás