promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A WHO nem bírta tovább: elmondták az igazat az oltásról
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nincs több titok, a WHO kitálalt az emlékeztető oltásokról.

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója nemrég Genfben tartott egy sajtótájékoztatót, ahol azt mondta, hogy az emlékeztető oltások jelen pillanatban nem fékezik meg a koronavírus-járványt, inkább csak meghosszabbítják azt.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz kiemelte, hogy a kórházi ápolásra szorulók, és a halálos áldozatok nagy többsége még mindig oltatlan. Viszont, ahogy ő fogalmazott:

az emlékeztető oltások nem adnak okot az ünneplésre, inkább csak meghosszabbítják a járványt, mivel az emlékeztetőoltás-programok a már eleve magas átoltottsággal rendelkező országok felé terelik a vakcinákat, nagyobb esélyt adva ezzel a vírusnak a további terjedésre és mutációkra.

A főigazgató ugyanakkor hozzátette, hogy a védőoltások mind a delta, mind az omikron variáns ellen hatékonyak, és jelenleg most az a cél, hogy világszinten elérjük a 40 százalékos átoltottságot, 2022 közepére pedig a 70 százalékot.

„A jövő évnek a járvány végét kell jelentenie, ehhez pedig le kell vonni 2021 tanulságait, ami a 3,5 milliós halálozási számot, a vakcinák keltette reményt, valamint a vakcinaelosztás egyenlőtlenségeit illeti”

- fogalmazott Gebrejeszusz.

Ugyan Magyarországon eddig nem került szóba a negyedik oltás, ezt még csak Izraelben vezették be, akik a harmadik oltásban is világelsők voltak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás