promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzasztó hír jött a koronavírusról, retteghetnek a férfiak
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus mostanáig ismeretlen szövődménye komoly veszélyt jelenthet a férfiakra nézve.

A koronavírus-járvány negyedik hulláma továbbra is tombol Magyarországon a delta-variáns miatt, közben a környező országokban már a minden eddiginél fertőzőttebb variáns, az omikron is megjelent.

A kedd reggeli adatok szerint hazánkban a beoltottak száma 6 162 758 fő, közülük 5 870 466 fő már a második oltását is megkapta, 2 790 263 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.

4311 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 161 879 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 224 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 35 835 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 938 836 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 187 208 fő. 7568 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 618-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormány továbbra is arra kér mindenkit, hogy éljen az oltás lehetőségével, ennek érdekében pedig újabb egy hétten hosszabbították meg az oltási akcióhetet, így december 12. vasárnapig továbbra is akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között.

Miközben a fertőzőttek száma egyre csak nő, és egyre nagyobb veszélyt jelent számunkra is az omikron-variáns, egy amerikai tanulmány azt állítja, hogy

a COVID-19 megnövelheti a férfiaknál az erekciós zavar valószínűségét.

A Sexual Medicine Reviews című tudományos szaklapban publikált tanulmány szerint az is előfordulhat, hogy a fertőzés befolyásolja a már korábban észlelt merevedési zavarra alkalmazott kezelés hatékonyságát. Persze a problémát súlyosbíthatja, hogy a járvány miatt kevesebb, impotenciával küzdő férfi juthat hozzá a megfelelő orvosi segítséghez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás