promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy Eiffel-torony nagyságú aszteroida tart a Föld felé – A NASA szerint már csak pár napunk van az érkezéséig!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét figyelmeztet a NASA, ugyanis egy hatalmas, potenciálisan veszélyes aszteroida közelíti meg a Földet jövő héten.

Sokan úgy gondolják, hogy az emberiség, illetve a bolygónk vesztét egy világűrből érkező objektum fogja okozni, ezért a NASA kiemelt figyelmet fordít az aszteroidákra, amik közel merészkednek a Földhöz. Most is sikerült újból elcsípni a 4660 Nereus nevű égitestet, amit még 1982-ben fedeztek fel, és már többször is elhaladt mellettünk – a következő „táncig” pedig már csak pár napunk van.

A nagyjából Eiffel-torony nagyságú 4660 Nereus december 11-én fog elhaladni a Föld mellett 3,93 millió kilométernyire – ami lehet, hogy hirtelen soknak tűnik, de csillagászati szempontból mégis nagyon közelinek számít, ráadásul egy óriási objektumról van szó, így a NASA a biztonság kedvéért a potenciálisan veszélyes aszteroidák közé sorolta a hamarosan érkező égitestet.

Nem kell aggódni, hiszen jelen állás szerint szerencsére nem kell becsapódásra számítanunk, de a NASA tovább fogja figyelni a 4660 Nereust, nehogy a későbbiekben egyszerű „flörtölésből” valami komolyabb dolog alakuljon ki, ami mindenki számára végzetes lehet.

A NASA amúgy már egy ideje kitalálta, hogyan lehetne megfékezni egy ténylegesen veszélyes aszteroidát, ami célba venné a Földet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás