promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik, ha egy aszteroida célba veszi a Földet? – A NASA szakértője válaszolt!
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NASA-nál dolgozó Dr. Kelly Fast megnyugtató választ adott azzal kapcsolatban, hogy mi történne, ha egy aszteroida a Föld felé venné az irányt.

Rengeteg hír szokott érkezni arról, hogy hatalmas aszteroidák tartanak a bolygónk felé, de szerencsére ezek általában több millió kilométerrel mellettünk haladnak el, ami csak csillagászati szempontból nevezhető közelinek. Ettől függetlenül sokan aggódnak amiatt, hogy a világűrből érkezik az, ami a világvégét okozza, és örökre semmissé teszi az emberiséget – de most a NASA szakértője mindenkit megnyugtatott.

Dr. Kelly Fast elárulta, hogy egy aszteroida becsapódása az egyetlen természeti katasztrófa, amit el tudunk kerülni. A modern megfigyelő rendszereknek köszönhetően már évekkel, évtizedekkel az érkezésük előtt tudnak a NASA-nál az ilyen égitestekről és a lehetséges veszélyekről, így minden bizonnyal képesek vagyunk felkészülni, majd megelőzni a katasztrófát különböző beavatkozási módszerekkel – legyen az akár egy lézeres támadás, vagy Bruce Willis egy fúrógéppel.

A szakértő szerint az aszteroidák elleni védekezés első, és legfontosabb lépése, hogy még időben észrevegyük őket, ezért a NASA támogatja azokat a fejlesztéseket és újításokat, amikkel több információt tudunk szerezni az ilyen égitestek útvonaláról, és a feltételezhető veszély esélyéről, mértékéről – szóval ezek alapján jó kezekben vagyunk, és nem kell félnünk attól, hogy pusztító meglepetés érkezik a világűrből.

Itt lehet megnézni Dr. Kelly Fast videóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás