promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a NASA: egy gigantikus, két Big Ben nagyságú aszteroida tart a Föld felé – Van miért aggódnunk?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NASA szerint hétfőn elsuhan a Föld mellett egy hatalmas aszteroida, ami ugyan nem okoz világvégét, de azért így is aggasztóan közel kerül a bolygónkhoz.

Sokak szerint az emberiség vesztét egy aszteroida becsapódása fogja okozni, mint annak idején a dinoszauruszok esetében is. Nem véletlen, hogy szinte évente kijön egy olyan katasztrófafilm, ami pontosan erről szól – idén például Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence főszereplésével érkezik Netflixre a Ne nézz fel! című alkotás:

A NASA most megint megijesztette kicsit az embereket, ugyanis bejelentette, hogy hétfőn 3,82 millió kilométernyire fog elhaladni mellettünk az 1994-ben felfedezett 1994 WR12 nevű, két Big Ben nagyságú aszteroida, ami a valaha tesztelt legpusztítóbb atombomba erejének másfélszeresével tudna becsapódni a Földbe, és elképesztő károkat okozna.

Noha elég messzinek tűnik ez a 3,82 millió kilométer, de ha úgy nézzük, hogy ez csupán a Föld és a Hold átlagos távolságának mindössze tízszerese, akkor máris jóval félelmetesebb belegondolni, hogy valójában milyen közel kerül hozzánk ez a hatalmas égitest, amiről egészen 2016-ig úgy gondolták, hogy akár képes lenne bejutni a bolygónk légkörébe is.

A NASA szerencsére folyamatosan figyeli a potenciálisan veszélyes aszteroidákat, és már ki is találta, hogyan lehetne megakadályozni őket, ha célba vennék a Földet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás