promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 robot megölt 29 tudóst – állítja egy oknyomozó újságíró
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valós veszély, hogy a mesterséges intelligenciával ellátott gépek az emberiség fölé nőnek.

A mesterséges intelligenciával (AI) felszerelt, öntudatra ébredt és gyilkossá vált robotok a sci-fi filmek állandó szereplői. A rémálom a közelmúltban valósággá vált, legalábbis ezt állítja egy oknyomozó újságíró.

A különös (és hivatalos személyek által nem megerősített) hír az ufológusként is ismert, de magát oknyomozó újságírónak tartó Linda Moulton Howe-tól származik, aki gyakori szereplője a History csatornán futó Ősi idegenek című műsornak.

Fotó: Profimedia

A hátborzongató eset – miszerint 4 robot meggyilkolt 29 kutatót – állítólag 2017 augusztusában történt Japánban. Az esetről szintén beszámoló, elsősorban városi legendákkal foglalkozó Snopes oldal szerint azonban Dél-Koreában, de ezzel együtt a történetnek meglehetősen fake news szaga van.

A pletyka akkor kelt szárnyra, amikor 2018 decemberében nyilvánosságra került egy nem túl jó minőségű videófelvétel. Ebben számolt be egy nő a feltételezett mészárlásról, amelyet (akár megtörtént, akár nem) a hatóságok valószínűleg sohasem fognak elismerni.

A szálak az említett Linda Moulton Howe-hoz vezetnek vissza, aki 2018 februárjában egy Los Angeles-i rendezvényen tartott egy órás előadást, és ebben érintette a mesterséges intelligenciával rendelkező gépek hátborzongató tettét.

Az ufológus a Japánban (vagy Dél-Koreában) történt mészárlásról egy olyan hajdani tengerészgyalogostól hallott, aki gyakran vállalt szerződéses munkákat a CIA, az NSA, a DIA és más „hárombetűs” állami szolgálatok számára.

Az oknyomozó újságíró telefonon értesült a részletekről, majd azon melegében papírra vetette a legfontosabb információkat, így viszonylag pontosan vissza tudta idézni az esetet. Eszerint egy robotikai vállalatnál fejlesztett, és katonai applikációval ellátott robotok kezdtek öldöklésbe a laboratóriumban, 29 személyt megölve.

Klasszikus lövöldözésről volt szó, amelyben fémből készült pisztolygolyókat használtak. A kutatóknak állítólag sikerült deaktiválniuk két robotot, illetve szétszedni a harmadikat, miközben a negyedik valahogyan helyreállította magát.

A robot egy műholdat használt fel, hogy információkat töltsön le arról, hogyan tudná újjáépíteni magát, sőt erősebbé is válni. Ha ez valóban igaz, az nagyon riasztó jövőképet fest az emberiség számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás