promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy hacker feltörte Puskás-Dallos Bogi laptopját – mutatjuk, hogy miket talált rajta
Borítókép:  RTL Klub offical
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Puskás-Dallos Bogi azt hitte, hogy biztonságban van a számítógépe, de tévedett.

Először is megnyugtatunk mindenkit, hogy Puskás-Dallos Bogi adatai biztonságban vannak, szóval ne kezdjetek el Puskás Petiről és az énekesnőről privát fotókat keresni az interneten, mivel nem került fel róluk semmi ilyesmi.

Bogi gépét egy úgynevezett etikus hacker törte fel. Azokat a kiemelt tudással rendelkező informatikai szakembereket nevezzük így, akik tudásukat arra használják fel, hogy megbízás alapján biztonsági hibákat tárjanak fel és javítsanak ki, nem pedig arra, hogy visszaéljenek a szakértelműkkel, és adatokat lopjanak másoktól.

A Blikk számolt be róla, hogy az énekesnő adatbiztonsági tesztben vett részt az MVM Future Talks online talk show felkérésére.

Az etikus hacker elkezdte letesztelni, hogy fel lehet-e törni Bogi gépét, amit ő maga 100 százalékosan biztonságosnak hitt.

„Biztos voltam benne, hogy megfelelő a védelem a laptopomon. Végül azonban, legnagyobb meglepetésemre az etikus hackernek sikerült bejutnia a gépbe. Ott pedig a személyes adataimon, képeimen, egyéb fájljaimon túl a munkám, és így az egész életem a kezébe került, köztük az egyik új dalom egy részlete is. Egy ilyen helyzetben simán, gyakorlatilag néhány perc alatt ellophatták volna nagyon sok értékemet, ezzel szembesülni pedig nagyon ijesztő”

– nyilatkozta Bogi.

A kísérlet eredményéről az énekesnő személyesen számol be november 18-án 18 órától az MVM Future Talks ingyenes, online talk show-n.

Fontos, hogy mindenhol erős jelszavakat használjunk, és akármennyire is macerásnak tartják sokan, érdemes alkalmazni a kétlépcsős azonosítást.

Ma már arra is kell figyelni, hogy soha ne nyissunk meg olyan fájlmellékleteket, amelyeket nem várt, vagy amelyeket ismeretlen személyektől kaptunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás