promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az elektromos motor is dübörögni fog a Lamborghiniben?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamarosan eltűnnek a benzines szupersportautók, de a méregdrága járgányoknak szexiknek kell maradniuk.

A benzin és gázolaj fokozatos háttérbe szorulását egyetlen autógyártó sem hagyhatja figyelmen kívül. Az 1998 óta az Audi AG kötelékébe tartozó Lamborghini is megalkotta a maga elektromos bestiáját, amelynek piaci megjelenésére már nem sokat kell várni.

Az olasz gyártó Terzo Millennio (vagyis harmadik évezred) néven készített 2017-ben egy koncepcióautót, amely a jövő elektromos sportjárgányainak alapjául szolgál. Egy ilyen gépnél alapvető elvárás, hogy teljesítményben, vezetési élményben ugyanazt kínálja, mint a fosszilis üzemanyagokkal működő elődei, ehhez viszont elképesztően hatékony elektromos rendszerre van szükség.

A Lamborghini egyelőre nem érzi úgy, hogy az akkumulátortechnika megfelelő lenne mindennek a megvalósításához, ezért halogatja évről évre az elektromos sportkocsi bevezetését. Az akksikból jó pár kilót is le kellene faragni a teljesítmény növelése mellett, hiszen egy ilyen szuperjárgánynál nem mindegy, milyen súly/lóerő aránnyal rendelkezik.

A gyártó most arra törekszik, hogy a nyomatékot egyenesen a kerekeknél hozza létre, mindenféle átvitel nélkül, hiszen ez a legenergiatakarékosabb megoldás. Ezt valószínűleg négy különálló elektromos motorral tudják majd megoldani.

Egy sportautónál nem elhanyagolható a bődületes hang sem, amely elengedhetetlen a kiemelkedő vezetési élményhez. Senki sem akar majd olyan Lamborghinit magának, amely úgy fütyül, mint egy trolibusz…

A jelenlegi V12-es robbanómotor dübörgését persze nem lesz képes utánozni, de hasonlóan szexinek és férfiasnak kell majd lennie, hogy a szupergazdagok rákapjanak. A rögös úton megtett első lépésnek tekinthető a hibrid hajtású Lamborghini Sián, amelyről már jó néhány videó fent van a YouTube-on.

A napokban egyébként utcára vitték (kiállítási darabként) a Terzo Millennio modellt, mégpedig a méregdrága autók szerelmesének számító influencer, Supercar Blondie kedvéért. A szőke hölgy alaposan körbejárta a gépet, és közben egy nem várt malőr is érte.

Egy templom előtti tér ideális helyszínnek bizonyult ugyanis a bemutatóra, attól eltekintve, hogy Olaszországban tilos ott járművekkel parkolni, szóval alighanem a Terzo Millennio lett az első jármű, amely még a sorozatgyártás előtt büntetőcédulát kapott.

Később egyébként kiderült, hogy az egész csak a Lamborghini tréfája volt, megkértek pár ismerőst a helyi rendőrkapitányságtól, hogy hackeljék meg a bemutatót. A szélvédőre tett papíron egyszerűen csak a Lamborghini név szerepelt.

Fotó: facebook.com/supercarblondie

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás