promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pancser: összekeverte a pedálokat, tóba hajtott egy Lamborghinivel
Borítókép:  Abschnittsfeuerwehrkommando Mondsee/Facebook
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közel 70 milliós sportkocsi elképzelhetetlen károkat szenvedett a víz fenekén.

Különös baleset történt a közelmúltban az ausztriai Mondsee tónál. Egy speciális, Gucci-festésű Lamborghini Huracan sofőrje a fék helyett véletlenül a gázpedálra lépett rá, és emiatt a méregdrága kocsi a víz fenekén kötött ki.

A sportautót speciális mentőcsapat halászta ki az 5 méteres mélységből. A 31 éves járművezetőnek nem esett baja, az anyagi kár viszont jelentős. A zöld-fekete-vörös festésű Lambo kívül-belül elázott.

A mentés nem volt egyszerű, hiszen a kocsi 15 méterre a parttól állt meg, amitől úgy tűnt, mintha a sofőr még a víz alatt is nyomta volna a gázt. A mentési munkálatokban 31-en vettek részt, de így is órákba telt, mire a Huracannak újra szilárd talaj lehetett a kereke alatt.

A szakemberek közt 5 búvár is szerepelt, de használtak csörlőt, ballont és még darut is az autó kimenekítéséhez. A vezető mellett egy utas is volt a kocsiban: állítólag ő előbb kiszállt, majd a sofőr megpróbált megfordulni, és a nem túl bonyolult manőver közben keverte össze a pedálokat.

Miután a pórul járt tulajdonos kiúszott a partra, társa elsősegélyben részesítette, utána pedig értesítette a hatóságokat. A pancser Lambo-sofőr közeli ismerősei szerint az autó teljesen új volt, ráadásul nem lízingelték, hanem készpénzzel fizették ki érte a borsos vételárat.

A Lamborghini Huracan alapára valahol 160 ezer font (közel 70 millió forint) körül van, ám ennek a példánynak az értékét megdobhatta a speciális festés és más egyedi kiegészítők. Egyelőre elképzelni sem lehet, milyen károk keletkezhettek benne azáltal, hogy nagyjából három órán át csücsült a tó fenekén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás