promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meddig hatásos a koronavírus elleni oltás? A BioNTech igazgatója válaszolt
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Anno Karikó Katalin is megszólalt ezzel a témával kapcsolatban.

A koronavirus.gov.hu hétfő reggel közétett jelentése alapján egyre súlyosbodik a járvány Magyarországon. A hétvégén összesen 17 834 új fertőzöttet regisztráltak, és elhunyt 214 beteg.

A legtöbb új fertőzöttet továbbra is Budapesten és Pest megyében regisztrálták, a fővárosban a hétvége alatt több mint 2200 új esetet találtak, míg Pest megyében közel kétezer fertőzöttet.

Sokan teszik fel a kérdést, hogy meddig hatásos a koronavírus elleni oltás, és mikor érdemes felvenni a harmadikat. Anno Karikó Katalin erre a közösségi médiában válaszolt:

„5-6 hónap után jobb felvenni a harmadikat, az nagyon magasra viszi az ellenanyag-szintedet.”

- írta az mRNS vakcina egyik feltalálója.

Most Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatóját, is nyilatkozott, aki szintén azt mondta, hogy a harmadik oltást mindenképpen érdemes beadatni fél év után.

„A klinikai vizsgálat bizonyították, hogy az az antitestek száma az oltást követő hetedik, nyolcadik vagy kilencedik hónaptól elkezd csökkenni”

- mondta Sahin a Bild am Sonntag nevű német lapnak.

A harmadik oltás hatására az antitestek száma növekszik, ezzel csökkenthetjük a tünetes megbetegedés veszélyét és így kevésbé fertőzünk, kisebb az esélye annak, hogy mutálódik bennünk a vírus és védjük a környezetünket is, hiszen ha nincs tünetünk, akkor is fertőzhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás