promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karikó Katalin megszólalt a harmadik oltással kapcsolatban
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A biokémikus Karikó Katalin elárulta, hogy mikor érdemes beadatni a harmadik oltást.

Már Magyarországon is egyre súlyosabb a járványhelyzet, és erősen berobbant a negyedik hullám.

Akik idősek, vagy valamilyen súlyos alapbetegséggel élnek, akiknek legyengült az immunrendszere, vagy akik fokozottan ki vannak téve a fertőzésnek, azoknak mindenképpen érdemes beadatni a harmadik oltást.

A kormány közben bejelentette, hogy átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

A kórházak országszerte –Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.  Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el és oltásuk érkezési sorrendben történik.  

Világszerte vizsgálják kutatásokban, hogy mennyi idő múlva érdemes a harmadik dózist beadatni, erről kérdezte egy kommentelő Karikó Katalint is.

„5-6 hónap után jobb felvenni a harmadikat, az nagyon magasra viszi az ellenanyag-szintedet.”

írta közösségi oldalán az mRNS vakcina egyik feltalálója.

A harmadik oltás hatására az antitestek száma növekszik, ezzel csökkenthetjük a tünetes megbetegedés veszélyét és így kevésbé fertőzünk, kisebb az esélye annak, hogy mutálódik bennünk a vírus és védjük a környezetünket is, hiszen ha nincs tünetünk, akkor is fertőzhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás