promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly büntetésre számíthat az, aki mától nem tartja be ezt a szabályt a BKK járatain
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mai naptól ismét kötelező a BKK járatain a maszkviselés, büntetést kell fizetniük azoknak, akik nem tartják be a szabályokat.

Gulyás Gergely még csütörtökön jelentette be, hogy a súlyosbodó koronavírus helyzet miatt változások jönnek november 1-től, ugyanis újra maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön; az egészségügyi intézményekben látogatási tilalom lép érvénybe; illetve a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként.

A BKK is megerősítette, hogy mától újra kötelező a maszkviselés a járatokon, ráadásul ha valaki nem tartja be a szabályokat, akkor akár 8 ezer forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rá – szóval mindenképp érdemes ismét vinnünk magunkkal pár maszkot, nehogy büntetést kelljen fizetnünk emiatt.

A szánkat és orrunkat eltakaró maszkok viselése a MÁV, a MÁV-HÉV, valamint a Volánbusz járatain és megállóhelyein is érvényes, így nem igazán lesz olyan tömegközlekedési objektum, amin maszk nélkül utazhatunk büntetlenül – arról pedig egyelőre még nincs információnk, hogy ez az állapot meddig fog tartani.

Itt lehet megnézni a BKK posztját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás