Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagy újítást vezetett be a Tesco az egyik üzletében, amit imádni fogsz

Nagy újítást vezetett be a Tesco az egyik üzletében, amit imádni fogsz

Tech & Tudomány

Nagy újítást vezetett be a Tesco az egyik üzletében, amit imádni fogsz

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 07:37

Londonban nyílt meg a Tesco első olyan üzlete, ahol végre nem kell sorban állni, de reméljük ezt több helyen is bevezetik majd.

A Tesco sok kényelmi funkciót kínál: ott van például az online bevásárlás, aminél interneten kiválogatjuk mit szeretnénk venni, az áruház pedig egy minimális összegért házhoz szállítja nekünk. Most belevágnak abba is, hogy megszüntetik a pénztárakat.

Itthon is kezdenek egyre népszerűbbek lenni az önkiszolgáló pénztárak, de a sort valamint a várakozást sokszor ott sem tudjuk megúszni, sőt, csúcsidőben ugyanúgy feltorlódnak az emberek.

Az ötlet persze nem a Tesco fejéből pattant ki, mert az Amazon három évvel ezelőtt nyitotta meg az első olyan üzletét, ahol az emberek csak leemelik amire szükségük van a polcról, majd távoznak. Egy technológia követi, hogy mit tesz a kosarába a vásárló, majd távozáskor ezt levonják a számlájukról.

Kedden a Tesco is megnyitotta az első ilyen üzletét Londonban. A vásárlóknak kizárólag annyit kell tenniük, hogy bejelentkeznek a cég alkalmazásába. Közben kamerák és súlyérzékelők is felügyelik a vásárlót, hogy ne kövessen el semmi turpisságot.

Tehát pénztár valamint pénztáros sincs, és a számlát is a telefonunkra kapjuk meg.

A GetGo rendszerét két éve tesztelik, és remélhetőleg egyre több boltban fogják bevezetni.

Borítókép: Profimedia