Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Furcsa randi applikáció készült, amely a mosógépeket hozza össze a szennyes ruhákkal

Furcsa randi applikáció készült, amely a mosógépeket hozza össze a szennyes ruhákkal

Tech & Tudomány

Furcsa randi applikáció készült, amely a mosógépeket hozza össze a szennyes ruhákkal

Tech & Tudomány

Promotions 07:37

Egy új szolgáltatás révén bárki lehet bérmosó, amivel havi félmilliót is megkereshet.

Mosás szempontjából az emberiség két nagy csoportra osztható. Van, aki képtelen normálisan elvégezni ezt a házi munkát, és igazából ideje sincs rá. Más viszont rengeteg szabad kapacitással rendelkezik, és örömmel mosná ki más szennyesét is.

Erre a felismerésre született meg a Wash@Home applikáció, amely a két csoport tagjait próbálja összehozni. A mosatók számára gyorsaságot, rugalmasságot és viszonylag kedvező árakat kínál, így próbál időt spórolni számukra.

Ehhez csupán le kell tölteni az appot az App Store-ból vagy a Google Play áruházból, majd regisztrálni, végül pedig a mosnivaló ruhadarabokat be kell dobálni a virtuális szennyesbe. Erre azért van szükség, hogy a mosók előre láthassák, mire számíthatnak.

A megbízók ezután kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot a szennyes átadására, és már indíthatják is a rendelést. Szállítónak (autóval, furgonnal, biciklivel) szintén lehet jelentkezni, a futárok reggel 7 és este 11 óra között állnak rendelkezésre.

A statisztikák szerint egy átlagos amerikai háztartás hetente akár 10-szer is beindítja a mosógépet. Ez irtózatosan nagy szám, és ha mosásonként 87 perccel számolunk, akkor az akár 870 percnyi (vagyis 14,5 órányi) időt már valóban érdemes mással eltölteni.

A Wash@Home egyébként nemcsak mosást kínál, hanem szárítást, hajtogatást, vasalást, sőt akár vegytisztítást is, kinek mire van éppen szüksége. A minimális rendelés értékének el kell érnie a 10 dollárt, és például a lakóhely távolsága is meghatározza, mekkora lesz a végösszeg.

Egy normál szolgáltatás általában 48 órás teljesítési időt jelent, de a megrendelők expressz is kérhetik a munkát. Természetesen ez pluszpénzbe kerül, így viszont 24 óra múlva hozzájuthatnak a tiszta ruháikhoz.

A mosók maguk szabhatják meg, hogy mikor hajlandóak beindítani a gépüket, és aki éppen szabad közülük, az kapja meg a munkát. Minél többet vállal be valaki, nyilvánvalóan annál többet fog keresni, és az aktuális bevételeiket folyamatosan nyomon követhetik az app segítségével.

A rendszer kitalálói szerint nem lehetetlen elérni a havi 1500 dolláros (azaz 450 ezer forintos) keresetet sem, ami Amerikában is szép summának számít. Fontos feladat hárul a szállítókra is, akik szintén megkereshetik ezt a havi 1500 dolcsit.

Borítókép: Profimedia