promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa randi applikáció készült, amely a mosógépeket hozza össze a szennyes ruhákkal
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy új szolgáltatás révén bárki lehet bérmosó, amivel havi félmilliót is megkereshet.

Mosás szempontjából az emberiség két nagy csoportra osztható. Van, aki képtelen normálisan elvégezni ezt a házi munkát, és igazából ideje sincs rá. Más viszont rengeteg szabad kapacitással rendelkezik, és örömmel mosná ki más szennyesét is.

Erre a felismerésre született meg a Wash@Home applikáció, amely a két csoport tagjait próbálja összehozni. A mosatók számára gyorsaságot, rugalmasságot és viszonylag kedvező árakat kínál, így próbál időt spórolni számukra.

Ehhez csupán le kell tölteni az appot az App Store-ból vagy a Google Play áruházból, majd regisztrálni, végül pedig a mosnivaló ruhadarabokat be kell dobálni a virtuális szennyesbe. Erre azért van szükség, hogy a mosók előre láthassák, mire számíthatnak.

A megbízók ezután kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot a szennyes átadására, és már indíthatják is a rendelést. Szállítónak (autóval, furgonnal, biciklivel) szintén lehet jelentkezni, a futárok reggel 7 és este 11 óra között állnak rendelkezésre.

A statisztikák szerint egy átlagos amerikai háztartás hetente akár 10-szer is beindítja a mosógépet. Ez irtózatosan nagy szám, és ha mosásonként 87 perccel számolunk, akkor az akár 870 percnyi (vagyis 14,5 órányi) időt már valóban érdemes mással eltölteni.

A Wash@Home egyébként nemcsak mosást kínál, hanem szárítást, hajtogatást, vasalást, sőt akár vegytisztítást is, kinek mire van éppen szüksége. A minimális rendelés értékének el kell érnie a 10 dollárt, és például a lakóhely távolsága is meghatározza, mekkora lesz a végösszeg.

Egy normál szolgáltatás általában 48 órás teljesítési időt jelent, de a megrendelők expressz is kérhetik a munkát. Természetesen ez pluszpénzbe kerül, így viszont 24 óra múlva hozzájuthatnak a tiszta ruháikhoz.

A mosók maguk szabhatják meg, hogy mikor hajlandóak beindítani a gépüket, és aki éppen szabad közülük, az kapja meg a munkát. Minél többet vállal be valaki, nyilvánvalóan annál többet fog keresni, és az aktuális bevételeiket folyamatosan nyomon követhetik az app segítségével.

A rendszer kitalálói szerint nem lehetetlen elérni a havi 1500 dolláros (azaz 450 ezer forintos) keresetet sem, ami Amerikában is szép summának számít. Fontos feladat hárul a szállítókra is, akik szintén megkereshetik ezt a havi 1500 dolcsit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás