Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Jó hírt kaptak azok, akiket orosz vakcinával oltottak be

Jó hírt kaptak azok, akiket orosz vakcinával oltottak be

Tech & Tudomány

Jó hírt kaptak azok, akiket orosz vakcinával oltottak be

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 18:48

Úgy néz ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) végre engedélyezi a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát.

Anno még februárban kezdték meg az orosz oltóanyag engedélyeztetési folyamatát a WHO-nál és az EMA-nál (Európai Gyógyszerügynökség), de ez nagyon elhúzódott.

Mivel a Szputnyik V nincs még engedélyeztetve, alig akad olyan ország az Európai Unióban, amelyik elfogadná a beutazáshoz teszt, illetve karanténkötelezettség nélkül. Múltkor a WHO azért függesztette fel az orosz vakcina engedélyeztetésének folyamatát, mert hiányosságokat találtak az gyártóüzemben.

Úgy néz ki ezeket sikerült orvosolni, mivel a Portfolio arról számolt be, hogy az orosz oltóanyag végre megkapja az engedélyt.

„Tudomásul vették a Szputnyik V vakcina népszerűsítésével és regisztrációjával kapcsolatos orosz álláspontot, és mára sikerült teljességgel tisztázni minden kérdést. Mostanra elhárítottunk minden akadályozó tényezőt, így nem látjuk akadályát a további munkának, és ezt megerősítette a főigazgató”

- mondta Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter Genfben, ahol Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, a WHO főigazgatójával egyeztetett.

A szakértők eddig is meg voltak róla győződve, hogy a Szputnyik V hatásos vakcina, és innentől  a beutazási feltételeknél is egyenrangúvá válhat a többivel, sőt, új piacok is nyílhatnak meg az oltóanyag előtt.

Borítókép: Profimedia