promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időutazó járt 1962-ben a foci világbajnokság döntőjén? - hátborzongató kép került elő
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sokan azt gondolják erről a képről, hogy itt a bizonyíték.

Az időutazás az internet egyik legpörgőbb topikja, a téma annyira népszerű, hogy rengetegen vannak, akik ezt a kihasználva gründolnak maguknak kis proflokat, hogy aztán utána óriási rajongótábort gyűjtsenek maguk köré. Arról nem is beszélve, hogy az időutazós sztorik akkor is népszerűek, ha mi olvasók tudjuk, jelenlegi ismereteink szerint az időutazás lehetetlen.

A teóriák és a bizonyítékok azonban jó játéknak is tűnhetnek, kattintunk, és minden cikknek vagy közöségi médiában populárissá váló "kreált bizonyítéknak" adunk egy esélyt.

Az időutazós témájának popularitása azonban nem újkeletű dolog, már a 19. század óta nagyon népszerű. 1910-ban jelent meg olyan könyv, amelynek szerzői, két akadémikus műveltségű nő azt állította, hogy 109 évet utaztak vissza az időben, és olyan dolgokat láttak, amelyek örökre megváltoztatták az életüket.

De persze a topik megújul korszakról korszakra.

A sok közösségi megjelenés mostanában arról szól, hogy egyesek több tíz évvel ezelőtti filmekben, illetve több száz évvel ezelőtti festményeken vélik felfedezni az Apple csúcstermékét, az iPhonet vagy éppen szimplán egy 21. századi okostelefont.

Korábban mi is írtunk az egyik leghíresebb ilyen esetről, egy képről, amely 1995-ben készült egy Tyson-mérkőzésen. A fotó később hatalmas karriert futott be a különböző fórumokon, mígnem valaki megfejtette a titkot.

Nemrégiben pedig egy 1962-ben készült fotó láttán rohamozták meg a közösségi tereket az emberek. A kép az 1962-es labdarúgó-világbajnokság döntőjében készült, méghozzá a serleg átadása után. A meccsen amúgy Brazília 3:1 arányban győzte le Csehszlovákia válogatottját, a legendás Pelé sérülése miatt sajnos nem játszhatott a mérkőzésen. A világbajnokságon Magyarország a negyeddöntőben kapott ki, méghozzá pont a csehszlovákoktól.

Ez volt amúgy Brazília második aranyérme a világbajnokságok történetében. 1958-ban nyerték az elsőt Svédországban, akkor a 17 éves Pelé volt a csapat egyik legnagyobb ásza. A brazíl focitörténetben azóta is aranykorszakként emlegetik az 1958 és 1970 közötti időszakot, amikor a dél-amerikai ország három világbajnokságot is megnyert.

Az időutazóról készült fotó az állítólagos telefonnal a kezében, amint éppen a kupát felemelő Mauro Ramos de Oliveirát fényképezi:

A kép amennyire bizarr, később annyira könnyű volt bebizonyítani róla, hogy csupán egy olyan beállítás, amelyet könnyű összekeverni egy mai okostelefonnal. Az Anomalyainfo leplezte le a feltételezést.

Mint írták, a félreérthető eszköz egy, az 1960-as években népszerű, úgynevezett box camera.

Ebben a videóban pedig további 10 érdekes időutazós képet nézhettek meg, amelyekről persze már évek óta zajlik a vita, hogy valójában milyen eszközök szerepelnek rajtuk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás