promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meg vannak számlálva a Föld napjai! A NASA közzétette, pontosan mikor csapódik be a Bennu aszteroida
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Borzasztó bejelentést tett a NASA, ugyanis kiderült, hogy sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Bennu aszteroida becsapódik a Földbe, mint azt korábban hitték. Mi több, napra pontosan ki is tudták számolni, hogy mikor következhet be ez a katasztrófa.

Alig néhány napja, hogy a Promotions.hu is megírta a NASA legfrissebb közlését, miszerint az Empire State Building méretű Bennu aszteroida az elkövetkezendő 300 éven belül becsapódhat a Földbe.

A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal korábbi mérései szerint a Bennu 2135-ben meglehetősen közel fog kerülni a Földhöz, ami ugyan elviekben nem jelent majd veszélyt, a tudósoknak meg kell jósolniuk az objektum pontos pályáját, valamint, hogy hogyan változtatja meg a Föld gravitációja az aszteroida Nap körüli útját.

Az új becslések alapján viszont nagyobb a baj, mint azt a tudósok eddig gondolták.

A NASA OSIRIS-REX űrszondából származó becslések szerint a Bennu 2185. szeptember 24-én csapódik a Földbe.

A NASA tudósai szerint ha az aszteroida valóban becsapódna, akkor sem okozna akkora pusztítást, mint az a meteorit, ami miatt a dinoszauruszok kihaltak. A Bennu egy, a saját méreténél 20-szor nagyobb krátert hozna létre, de a pusztítás mérete a kráter méretének 100-szorosa lenne. Ez azt jelenti, hogy a becsapódás nagyjából 1000 kilométeres körben okozna kárt.

„Ha a Bennu elérné a keleti partot, a térségben elpárogna a víz és semmi sem maradna életben. Az aszteroida hatása megegyezne egy nagyobb méretű atombombáéval. A robbanás nagyjából minden épületet elpusztítana és egy hatalmas tűzvihart okozna, melynek következtében a fák 90 százaléka kihalna”

- fogalmazott David L Clements, a londoni Imperial College munkatársa.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás