Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ajjaj: megépítette Noé bárkáját az amerikai haditengerészet

Ajjaj: megépítette Noé bárkáját az amerikai haditengerészet

Tech & Tudomány

Ajjaj: megépítette Noé bárkáját az amerikai haditengerészet

Tech & Tudomány

Promotions 09:09

Vajon mire készülhetnek? Tényleg ekkora lenne a baj a Földön?

Az amerikai haditengerészet olyan hajót állított hadrendbe, amely kísértetiesen hasonlít Noé bárkájának leggyakrabban elképzelt és ábrázolt formájára. Egy azonban biztosnak tűnik: ebben nem állatokat, hanem tengerészeket fognak elszállásolni.

A meghökkentő formájú, szögletes kialakítású, tetővel ellátott vízi jármű tehát szállásként fog működni, és hamarosan elindul Japán felé, hogy csatlakozzon a 7. amerikai flottához. Maga a bárka nem lesz felfegyverezve, és valószínűleg sohasem hagyja majd el a kikötőt.

A szürke-fehér tengeri alkotmány 81 méter hosszú és 21 méter széles, a víz fölé pedig 4 emelet magasra emelkedik. A hírt közlő Popular Mechanics oldal fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Biblia szerint Noé bárkája ennél nagyobb volt (körülbelül 160×26 méteres).

A jármű 74 tiszt és 537 sorkatona elszállásolására alkalmas. Mississippi állam egyik legnagyobb ipari városában, Pascagoulában építették, így az APL 67 nevet viselő úszó hotelnek nem kevés utat kell majd megtennie a Csendes-óceánon, mire célhoz ér.

A tengerészek csak rövid időszakokat fognak eltölteni rajta, vagyis tényleg egyfajta szállodaként funkcionál majd. Erre akkor kerül sor, amikor a hadihajójuk éppen átvizsgáláson, javításon esik keresztül.

A haditengerészet döntése érthető, hiszen képtelenség lenne Jokoszukában (ennél a japán városnál időzik a flotta) minden hasonló alkalommal legalább 300 szabad szállodai szobát találni a legénységnek.

A jármű annyira primitív kialakítású, hogy még saját motorjai sincsenek, vagyis önerejéből nem tud helyet változtatni. Vannak viszont benne irodák, mosoda, sőt még fodrászat és fitnesz center is.

Borítókép: U.S. Navy