promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Űrlények üzennek a csillagokon keresztül? Egy fizikus szerint elképzelhető
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A londoni Imperial College kvantumfizikusa szerint lehetséges, hogy üzenetek rejtőznek a csillagok között.

Terry Rudolph tanulmányában arról ír, hogy amennyiben az idegenek óriási távolságokat átívelve szeretnének üzenni egymásnak, anélkül, hogy felhívnák más fajok figyelmét magukra, akkor azt a csillagokon keresztül tehetik meg, méghozzá egy olyan hősugárzás segítségével, amely az égboltot kémlelő más fajok számára megkülönböztethetetlen a csillagok sugarától.

A csillagok között elterjedt fajok tehát a csillagok fényén keresztül tudnak üzeneteket közvetíteni egymás között, méghozzá oly módon, hogy fotonokat „fonnak” az egyes csillagba, megváltoztatva azok fényét.

A foton az elektromágneses sugárzások, többek között a fény elemi részecskéje, legkisebb egysége, kvantuma.

„A végeredmény az, hogy amikor felnézünk a csillagokra, mi csak a fényüket látjuk, azt a következtetést vonva le, hogy a világegyetem üres.”

– írja Rudolph, aki lehetségesnek tartja, hogy egy kellően fejlett civilizáció képes kvantummentes, bontás nélküli fotonszám-méréseket végezni a csillagok által kibocsátott fények különböző módjai révén, intergalaktikus WhatsAppként alkalmazva az égbolt fényeit.

Ez a hihetetlenül bonyolult módszer a fizika törvényei szerint elméletben lehetséges. Hogy valóban így van-e, azt azonban jelenleg nem tudjuk bebizonyítani.

Az idegenek pedig – ha léteznek és kommunikálnak egymással – valószínűleg nagyon jól tudják ezt, és nem véletlenül titkolják el előlünk jelenlétüket. Hogy miért?

Kattints a következő cikkünkre, és megtudod!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás