promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Évekkel ezelőtt biztossá vált az űrlények létezése, de csak most jöttek rá a tudósok?
Borítókép:  Oumuamua illusztráció / via nbcnews.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Harvard professzora szerint egy 2017-ben felfedezett, rejtélyes objektum lehet a válasz az örökérvényű kérdésre, hogy léteznek-e földönkívüliek.

A kutatók még 2017-ben lettek figyelmesek egy furcsa, vöröses színű, nagyjából 400 méter hosszú üstökösre, ami szokatlan módon úgy nézett ki, mint egy szivar, nem volt csóvája, gyorsított, és állítólag szerves anyag is volt a felszínén. Az Oumuamua névre keresztelt objektum már akkor rengeteg embert foglalkoztatott, hiszen még csak hozzá hasonlót sem találtak addig, most pedig a híres Harvard Egyetem csillagászprofesszora, Avi Loeb úgy véli, hogy tudja, mi lehet az igazság.

A professzor azzal az elmélettel állt elő, hogy az Oumuamua igazából nem természetes képződmény, hanem az űrlények szemete, ami egy intelligens civilizációhoz köthető. Avi Loeb elmondása szerint egy hatalmas űrhajó helyett pontosan ez jelzi a földönkívüliek létezését, így már négy éve választ kaptunk az emberiséget foglalkoztató kérdésre.

Pályatársai és kollégái viszont felháborítónak tartják a kijelentését, és azzal vádolják, hogy csupán a hamarosan megjelenő könyve miatt mondott ilyen dolgokat, hogy ezáltal híresebb legyen, és jobban fogyjon a kiadvány.

Bármi is legyen az igazság, jelenleg az a hivatalos álláspont, hogy az Oumuamua csupán egy egyszerű üstökös, és egyáltalán nem bizonyítéka az űrlények létezésének – de lehet, hogy a professzor majd a könyvében jobban bele fog menni a teóriájába, hátha utána nem nézik ennyien őrültnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás