promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Űrlények küldik a rejtélyes, búgó hangot, ami rettegésben tartja a világot?
Borítókép:  Illusztráció / Photo by NASA on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A bolygó több részén is felfigyeltek az emberek egy mély, lélekig hatoló búgásra, a kutatók pedig úgy gondolják, hogy a világűr rejti a válaszokat a félelmetes jelenségre.

Az utóbbi évtizedekben többek között az Egyesült Államokban, Belgiumban, Szlovákiában, Japánban és még rengeteg más helyen különös, búgó, zúgó hangokra lettek figyelmesek, amik természetesen egészen rémisztőek sokak számára, hiszen nem lehet biztosan tudni, honnan jönnek. Egyelőre még nem kaptunk megnyugtató választ arra, hogy vajon mi áll a megismétlődő, megmagyarázhatatlan jelenség mögött, de az IFL Science cikke alapján egy Eli Bird nevű kutató rájött, hogy mi lehet az igazság.

A szakértő sokáig úgy gondolta, hogy a bolygó lemezeinek mozgása okozza a félelmetes zajt – amiről sokáig többen is azt gondolták, hogy a hideg időjáráshoz is köze van –, de most arra jutott, hogy valószínűleg a világűrből ered, ami azt is jelentheti, hogy esetleg földönkívüliek kommunikációjáról van szó.

Az időnként felbukkanó 1-10 másodperces hangok néha annyira mélyek, hogy az emberek nem is hallják őket, csupán a műszerek jelzik létezésüket. Mondani sem kell, hogy az űrlényes teória egyelőre még közel sem biztos, hiszen az is lehet, hogy csupán a Földhöz közeli űresemények okozzák a zajt, de jelenleg semmi sincs kizárva, mivel nagyon nehezen lehet rendesen megvizsgálni, ezért viszonylag kevés adattal rendelkeznek.

Itt lehet példát hallani a rejtélyes, búgó hangra:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás