promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes, zöld objektum csapódott a Földbe Törökországban - csak nem támadnak az ufók?!
Borítókép:  Youtube
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen furcsa égi jelenséget rögzítettek július utolsó napján: szombaton, nagyjából hajnali kettőkor a törökországi Izmir városánál valami belépett a légkörbe, utána pedig rövidesen hatalmas robbanás és zöldes fény kíséretében eltűnt (talán felrobbant) – ez olvasható és látható is beszámolókban és videókon a közösségi oldalakon.

Videófelvételek mutatják azt a pillanatot, amikor egy bizarr, zöld meteor a Földre zuhant a törökországi Izimir városa felett, mielőtt villámgyorsan eltűnt. A lakosságban és az interneten azonnal lezuhant műholdról vagy UFO-ról szóló spekulációkat váltott ki. 

Voltak olyanok, akik már egyenesen magáról az apokalipszisről beszéltek. A közösségi médiában megosztott videofelvételeken látható, amint a tárgy átrepül az égen, majd fényes fénycsóvával eltűnik a táj mögött. A hatalmas, izzó zöld fényességű objektum a jelek szerint július 31-én, szombaton hajnali 2 óra körül zuhant le a törökországi Izmir városa közelében, ami a fenti találgatásokhoz vezetett.

A szemtanúk szerint hangos robbanás hallatszott, amikor a légkörben lezuhant vagy szétesett.

A közösségi médiában sokan már ezt írták:

"UFO-kat láttak az égen!"

Egy másik hozzátette:

"Furcsa, fényes tárgy, amelyről úgy vélik, hogy rakétatörmelék, lezuhant Törökországban. Vajon egy műhold?"

Azonban a helyzet persze sokkal kevésbé drasztikus – és fantasztikus. Dr. Hasan Ali Dal török asztrofizikus például a Twitteren lőtte le a legvadabb elméleteket is, és elmagyarázta: minden bizonnyal egy, az atmoszférába belépő és ott elégő meteorról van szó. A zöldes szín pedig a meteor összetétele okozta – majdnem biztosan nagy mennyiségben tartalmazott nikkelt – írja a Daily Star.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás