promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: egy időutazó 2027-ből töltött fel videókat az internetre, és azt mondja, tök egyedül van a világon? - videók
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azt mondja, hogy ezeket a videókat ő készíti, és most is 2027-ben van. De akkor mégis, hogyan láthatjuk mindezeket 2021-ben? A TikTok egy új zsánert pörget, ami elég szórakoztató, ha éppen jól meg vannak vágva a videók.

A TikTok platformon terjed egy új műfaj, amelyben a gyorsan nagy népszerűséget vadászó lájkmágusok kipróbálhatják magukat. Ez a zsáner nem más, mint az időutazás. A jelenségnek pedig a ScreenRant szentelt egy hosszabb cikket.

A leghíresebb időutazó egy spanyol fiú, aki azzal a narratív felütéssel kezdte TikTok-os karrierjét, hogy 2027-be került, valahogy mégis fel tudja tölteni a videóit úgy a Youtube-ra és TikTok-ra, hogy azokat mi, 2021-ben ragadtak is lássuk. 

A látszólagos ellentmondást is feloldja az egyik videójában.

A felhasználó nagyon népszerű lett a közösségi oldalon, rövid időn belül több tízmilliós nézettséget generált. @unicosobreviviente felhasználó neve annyit tesz spanyolról lefordítva, hogy magányos túlélő. A videóinak az alapbeállítása mindig ugyanaz, Javier magányosan sétál az emberektől megfosztott utcákon, és azt állítja, hogy sem állatokkal sem pedig lakosokkal nem találkozott, de ő nem 2021-ben van, hanem 2027-ben.

A fiú az egyik videóban el is mondja, hogy mi történt vele. Az egyik reggel a kórházban felébredve egyedül találta magát, a kütyüjei pedig mind 2027-et mutattak. Mégis, minden feltöltése látható a TikTok-on és a Youtube-on, hiszen néha reagál is a hozzászólásokra. Javier szerint ő nem időutazó, hanem átkerült egy párhuzamos valóságba.

De nem Javier az egyetlen, aki egy ilyen "időutazós történettel" életre hív egy csatornát, vannak többen is, például @timetraveler2582, aki viszont többet beszél a videóin, és jóslatokkal jön elő.

Egy másik nagyon érdekes jelenség mostanság az iPhone-okat több száz éves képeken felfedezős közösségi médiauserek közössége. Korábban róluk már több cikkünkben is írtunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás