promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó hírek érkeztek a hazai koronavírusról - A negyedik hullám lehet az utolsó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szakemberek szerint a negyedik hullám lesz az utolsó nagy kör. 

Az elmúlt hetekben ismét aggasztó hírek érkeztek a koronavírussal kapcsolatban. A delta variáns sokkal agresszívabb, mint az elődei, a virológusok pedig arra figyelmeztettek minket, hogy két oltás valószínűleg nem jelent majd 100%-os védelmet a fertőzés ellen. Nem is csoda, hogy ha a lakosság többsége úgy gondolja, hogy soha nem fogja visszakapni a régi életét. 

A járványok modellezésével is foglalkozó Vattay Gábor kedden azonban az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, hogy nagy valószínűséggel a negyedik hullám lesz az utolsó nagy kör. 

A delta-variánsnál két hónap is eltelhet úgy, hogy ugyan sok esetet észlelünk, de alig halnak majd meg emberek. Az esetleges ötödik járványhullám már inkább a téli járványokhoz lesz hasonló. Ez bele fog épülni a téli járványokba, ahogy azt az influenzánál vagy a megfázásos megbetegedéseknél megszoktuk. - mondta a szakember a rádióban.

Vattay Gábor optimistán tekint a negyedik hullámra, így elmondása szerint a járvány még szeptemberre sem fog egy olyan mértéket elérni, ami miatt már külön intézkedéseket kell majd bevezetni.

A szakemberek szerint Magyarországon két hónappal később érkezik a negyedik hullám, mint Nagy-Britanniában. 

(via: Index)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás