promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű hírt közölt a WHO a koronavírussal kapcsolatban, aminek sokan nem fognak örülni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világjárványnak még egyáltalán nincs vége. Sőt, még több koronavírus mutáció jelenhet meg a következő hónapokban, amelyek az eddigieknél is veszélyesebbek lesznek. 

A WHO arra figyelmeztet, hogy a világjárványnak még egyáltalán nincs vége, regaálva ezzel arra, hogy egyre több ország nyit egy kicsit az esetszámok csökkenése miatt. A Világszervezet szerint a követező hónapokban még több mutáns variáns jelenik meg a világon. - írja a 24.hu az IFL Science cikke alapján. 

„A bizottság aggódik, hogy a járványt lecsengettként kezeljük, amikor még messze vagyunk a végétől, ugyanígy érdemes figyelmeztetni az embereket az újabb variánsok megjelenéséről, amelyek potenciálisan veszélyesebbek lehetnek, mint a korábbiak, és elterjedhetnek világszerte.”

– mondta Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a szervezet főigazgatója.

Bár egyes országokban az esetszámok valóban csökkentek, 2021 június eleje óta azonban globálisan növekedett a fertőzöttek száma. Ennek ellenére sok ország lazít a korlátozásokon. A WHO arra figyelmeztet, hogy a lezárások feloldása segítheti az újabb mutációk kialakulását.

Jelenleg a koronavírus delta mutációja tombolt a világban, de megjelentek már veszélyesebb variánsok is. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás