promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Na ne már! Most már a videójátékos kockákat is beengedik Netflixre?!
Borítókép:  Netflix és videójátékok/Youtube
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Netflix még nagyobb szeletet szeretne kihasítani a médiatortából, és a közeljövőben a videojátékok irányába tervez terjeszkedni, és állítólag egy korábbi Electronic Arts- és Facebook-vezetőt bízott meg a kezdeményezés vezetésével.

 

AtheGeek számolt be arról, hogy a Netflix Mike Verdu-t - aki legutóbb a Facebook kiterjesztett valóság és virtuális valóság tartalmakért felelős alelnöke volt - választotta a játékfejlesztésért felelős alelnöki posztra. A forrásként megjelölt Bloomberg szerint Verdu a platformnál való beiktatását követően Greg Peters operatív vezérigazgatónak fog jelenteni.

A bejelentés a Netflix legújabb lépése ahhoz, hogy meghódítsa a streaming-tartalmakon, így például a tévéműsorokon és filmeken túli területet is. Erre a területre amúgy a platform már évek óta jelezte 200 millió előfizetőjének, hogy szívesen belépne. A Netflix először a 2019-es E3 játékkonferencián utalt a potenciális piaci terjeszkedésre, amikor bejelentette, hogy a "Stranger Things" franchise alapján mobiljátékot tervez.

Azóta a Netflix nem volt annyira szemérmes a tervezett terjeszkedéssel kapcsolatban: A részvényeseknek írt 2019-es levelében a vállalat a Fortnite-ot (egy népszerű videojátékot, amelyről köztudott, hogy valami köze van a tánchoz) nevezte meg elsődleges versenytársaként. 2021 májusában pedig a The Information számolt be először arról, hogy a Netflix olyan vezetőt keres, aki növelné a játéktérbe való befektetést. Nem ez az első eset, hogy a Netflix megpróbálja elmosni a hagyományos streaming-tartalmak és az avantgárdabb média közötti határt, beleértve az olyan közelmúltbeli interaktív funkciókat is, mint a Black Mirror: Bandersnatch és a Carmen Sandiego.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás