Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Döbbenetes, de egy okosórának köszönheti az életét egy amerikai férfi

Döbbenetes, de egy okosórának köszönheti az életét egy amerikai férfi

Tech & Tudomány

Döbbenetes, de egy okosórának köszönheti az életét egy amerikai férfi

Tech & Tudomány

Promotions 08:38
  • A 78 éves amerikai férfi a háza bejáróján esett el és ütötte be a fejét úgy, hogy elveszítette az eszméletét. Mikor magához tért, fogalma sem volt róla, hogy az okosórája mentette meg az életét. 

Furcsa belegondolni, de az Apple okosórája tényleg képes megmenteni a viselője életét. Már többször is hallani lehetett, hogy az óra észlelt egy addig nem diagnosztizált egészségügyi problémát, vagy segítséget hívott, amikor rájött, hogy bajban van a viselője. Ez most is így történt. 

Az Apple Insider cikke alapján a HVG megírta, hogy egy 78 éves, amerikai, Észak-Karolinában élő férfi, Mike Yager a házuk bejárójánál elesett, és úgy beütötte a fejét, hogy eltörött az orra, és elveszítette az eszméletét.

Az általa viselt Apple Watch elesés-érzékelője azonban rögtön észlelte, hogy baj van, és automatikusan tárcsázta az amerikai segélyhívó számot, a 911-et.

A tűzoltók találtak rá a férfira, aki akkor tért magához, amikor épp rajta próbáltak segíteni. Yager rögtön megkérdezte, hogy hogyan találtak rá. A tűzoltók elmondták neki, hogy az okosórája küldött riasztást, ezen a férfi teljesen ledöbbent, hiszen nem is tudta, hogy az iWatch képes automatikusan tárcsázni a segélyhívó számot.

A lap azt is megemlíti, hogy a férfi a 4-es szériát hordta, és azoknál a felhasználóknál működik ez a funkció, akik elmúltak 65 évesek.

Borítókép: Profimedia