promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb orvoscsoport hívta fel a figyelmet a Pfizer vakcina döbbenetes mellékhatására - veszélyben lehetnek a fiatal férfiak?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb orvoscsoport talált kapcsolatot a fiatal felnőttek körében tapasztalható szívizomgyulladás és a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcinával végrehajtott oltás között. A kutatók szerint a fiatal férfiak körében magasabb eséllyel alakulhat ki a betegség. 

Korábban már a Promotions is beszámolt róla, hogy döbbenetes mellékhatásra bukkantak a kutatók a Pfizer-Biontech koronavírus elleni védőoltás beadását követően. Most újabb orvosi munkacsoport talált valószínű kapcsolatot a serdülő kamaszok és fiatal felnőttek körében tapasztalható szívizomgyulladás, valamint a Pfizer-BioNTech és a Moderna koronavírus-vakcinával végrehajtott oltások között. -írja a HVG.

Az orvoscsoport felhívta a figyelmet, hogy egy rendkívül súlyos betegségről van szó, ám ha időben észreveszik, könnyedén kezelhető.

A Pfizer cég korábban úgy nyilatkozott, hogy nem tapasztalt az általánosan elvárhatónál magasabb arányú szívgyulladást a Pfizer-BioNTech védőoltás felhasználását követően, de a szintén mRNS alapú Moderna vállalat sem talált okozati összefüggést betegség és a oltás használata között.

Korábban már az izraeli egészségügyi minisztérium is kapcsolatot talált a vakcinák és a szívgyulladás között, ám úgy gondolják, hogy az oltás előnyei felülmúlják a lehetséges összefüggés jelentette kockázatot.

A mostani kutatócsapat szerint a fiatal férfiaknál magasabb számban léphet fel a súlyos betegség, de továbbra is kérdés, hogy ez valóban az mRNS vakcinák miatt van-e.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás