Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Döbbenetes mellékhatásra bukkantak a kutatók a Pfizer vakcina beadását követően

Döbbenetes mellékhatásra bukkantak a kutatók a Pfizer vakcina beadását követően

Tech & Tudomány

Döbbenetes mellékhatásra bukkantak a kutatók a Pfizer vakcina beadását követően

Tech & Tudomány

Promotions 09:09

Több kutatási eredmény is kimutatta, hogy Pfizer-Biontech oltás felvétele után, az általános mellékhatások mellett, néhány nappal később egy döbbenetes betegség is felütheti a fejét. Amennyiben észreveszed magadon a tüneteket, azonnal fordulj orvoshoz!

Még mindig gyerekcipőben jár a koronavírus elleni vakcina, így az egész világ lélegzetvisszafojtva várja, hogy milyen mellékhatásai lehetnek az oltásnak. Azzal már sokan tisztában vannak, hogy a vakcina felvétele után jelentkezhet hidegrázás, fáradtság, gyengeség és hőemelkedés, vagy láz is, de ezek természetes reakciók, ugyanis a  szervezet jelzi, hogy működésbe lépett az oltás. 

A napokban azonban több tutatási eredmény is kimutatta, hogy az általános mellékhatások mellett, egy döbbenetes betegség is kialakulhat a szervezetben. 

Ez pedig a szívizomgyulladás, amiven nem szabad játszadozni! 

Többek között a Joy is beszámolt róla, hogy a betegség leginkább a fiatal felnőtt férfiaknál gyakori, átlagosan a 16 és 30 éves korosztály esetében. Leginkább 2-4 nappal a vakcinát követően jelentkeztek az első tünetek, de szerencsére a regisztrált esetek nagy részénél gyors volt a gyógyulás folyamata. 

Ha nem kezelik időben, akkor viszont halálos is lehet. Minél hamarabb fordulj orvoshoz, ha nehézlégzést, ájulást, magas lázat tapasztalsz magadon! 

A betegség nem csak a Pfizernél, hanem a Modernánál is jelentkezhet, úgyanis elsősorban mRNS alapú vakcináknál üti fel a fejét. 

Borítókép: Profimedia