promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy fényes spirál jelent meg az égen a Csendes-óceán felett - nem fogod kitalálni, mi okozta a döbbenetes jelenséget
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy igen furcsa spirál alakú jelenséget figyeltek meg június 18-án a Csendes-óceán déli szigeteiről az égen. Nem fogod kitalálni mi okozta a döbbenetes jelenséget.

Sokszor jelennek meg szokatlan, számukra furcsa dolgok az égen. Ez történt június 18-án a Csendes-óceán felett is, amikor is egy furcsa spirál alakú jelenség képződött, amit Új-Kaledóniáról, a Tokelau-szigetekről, Szamoáról és Fidzsi-szigetekről is látni lehetett, így a szemfüles helyiek rögtön lencsevégre kapták a furcsaságot.  – írja a NZ Herald cikke alapján a 24.hu

De vajon, mi okozhatta a döbbenetes jelenséget?

Az Új-Kaledóniai Csillagászati Egyesület szerint egy rakéta alakította ki, amely pénteken indult el a dél-kínai Csicsangból. Mint írják, a spirált a Csangcseng 2 C második fokozata hozta létre. A kínai rakétán négy műhold utazott. 

Miután a fokozat befejezte küldetését, kiengedte a maradék üzemanyagot, ezzel akadályozva meg, hogy a szerkezet felrobbanjon. A folyamat idézte elő a látványos spirált, melyet megvilágított a napfény.

 A csillagászati egyesület szerint májusban is meg lehetett figyelni egy hasonló jelenséget, és valószínűleg később is látható lesz még. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás